Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

Imperij , Dabla Blues, Rina K (SLO)

Imperij (SLO)

četrtek22. 3. 2018, 22:00

Vstopnina

5,00 €

IMPERIJ

 

Skupina Imperij je praznovala četrti rojstni dan.  Sestavljajo jo bobnar in ustanovitelj skupine Julij Klemenc, kitarist Peter Horvat, vokalist in ritem kitarist Jure Salobir ter klaviaturistka in spremljevalna vokalistka Katarina Kurtjak. Imperij je ena redkih neuveljavljenih skupin, ki igra izključno avtorsko glasbo s slovenskimi besedili. V osnovi so rock band, vseeno pa se skozi ustvarjanje in navdih vsakega posameznika v skupini skozi pesmi prepletajo različne podzvrsti. Tako na trenutke zajadrajo tudi v pop, indie in alternativne vode. Jeseni 2016 so pod okriljem Dallas Records izdali svoj prvenec "2068", ki so ga predstavili na več kot 20 špilih po Sloveniji. Ravnokar so v studiu posneli drugi album, izid je predviden jeseni 2018, tudi ta pod okriljem Dallas Records.

Poleg skladb iz prvega albuma premierno igrajo tudi že nekaj komadov, ki bodo del drugega albuma.

 

 

DABLA BLUES

 

Začetna zasedba DaBlaBlues je sprva delovala kot akustični dvojec, vpet med eksplozivni kitarski resonator in ustno harmoniko, ki sta ga leta 2010 ustanovila David Tomažin & Blaž Kučuk. Glasbo starih bluzovskih mojstrov sta tedaj delila po številnih lokalih in ulicah tako doma kot v tujini. Tri leta kasneje se jima je na akustični bas kitari pridružil Niko Verstovšek, dobro leto kasneje pa še Tomaž Pirc z bobni.

Štiričlanska zasedba kot jo poznamo danes je svoj repertoar s countryem in rock'n'rollom začinjenih bluesovskih klasik (John Lee Hooker, Freddie King, Muddy Waters, Bo Diddley,

Jimmy Reed, Chuck Berry,...) obogatila z energičnim električnim novodobnim bluzom (Gary Clark Jr.) in avtorsko glasbo.

Vsekakor pa ne odstopajo od začetne ideje. Obuditi glasbo, ki ni nikoli spala. Blues.

ZASEDBA:

- Blaž Kučuk (kitara, vokal)

- David Tomažin (ustna harmonika, kitara, vokal)

- Niko Verstovšek (bas)

- Tomaž Pirc (bobni)

 

RINA K

 

Rina K povezuje besedno umetnost in glasbo. Izhaja iz hip hopa. S tehniko SLS (Speech Level Singing) jo je seznanila Nataša Nahtigal, pevsko znanje pa je izpopolnjevala tudi pri Mateji Mackenzie Zwitter. Avtorsko glasbo ustvarja v povezavi z različnimi glasbeniki.

 

Osemdeseta!!!

Osemdeseta!!!

četrtek 22. marec 2018, 21:00

V Orto se vračajo Osemdeseta, vsak drugi in četrti četrtek v mesecu. Vstop prost!!