Orto Fest 2023 – Jet Black Diamonds,Smetnaki

4. april, 2023

Opis

 Jet Black Diamonds

 

Zasedbo Jet Black Diamonds, ki izhaja iz Vipavske doline, sestavlja pet mladeničev. Povezuje jih mladostna energija in ljubezen do ustvarjanja avtorske glasbe. Stilsko neobremenjeni plujejo med različnimi glasbenimi stili, najpogosteje pa jih, po njihovih besedah, zanese v vode sodobnejših derivatov rock’n’rolla.

V letu 2021 so s svojim prvim avtorskim singlom “Retro anorak” konkretno opozorili nase. Po lokalnem je pesem obnorela še vseslovensko občinstvo in kot Popevka tedna avgusta postala najbolj predvajana skladba na Valu 202.

Par mesecev pozneje so Jet Black Diamonds zavladali na tekmovanju študentskih skupin Šourock 2021 in nato postregli z novim singlom “Še zadnjič”, kateremu je sledila nominacija Zlate piščali za novinca leta. V letu 2022 so izdali svoj prvi kratkometražni album z naslovom Večvredne romance. Iz albuma so kar trije singli postali popevke tedna.

V letu 2023 načrtujejo izdajo dolgometražnega prvenca, ki bi jih dokončno zasidral med najpomembnejše slovenske glasbene ustvarjalce.

 

 Smetnaki

 

Smetnaki, kranjsko-tržiška glasbena naveza 3 brassonerjev in vokalistov, 2 strunarjev in bobnarja. Žanrsko se težko opredelijo – vedno se odzivajo na preproste do zelo bizarne situacije življenja. Njihovo glasbo, najbolj pa besedila, tako zaznamuje humor – bolj ali manj zakrit v več nivojev sarkazma in ironije. Ustvarjajo iz organske nuje, igrajo, ker sebe in nas radi naplešejo in prešvicajo.

Vstopnina v predprodaji: 10 €

Na dan dogodka : 15€

Informacije o dogodku

Datum 4. april, 2023

Začetek dogodka 19:00 CEST

Konec dogodka: 23:00 CEST

Lokacija: ORTO CLUB / KLUB

Telefon: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji