Orto Fest 2024 – Haiku Garden & Astrid-

11. april, 2024

Cena: 15.00

Opis

 

Orto fest double bill za enajsti april:

shoegazerji Haiku Garden & alter pop Astrid-

 

Haiku Garden

Domači prvaki shoegazinga Haiku Garden se aprila vračajo na oder Orto Bara, kar  bo za njih hkrati prvi ljubljanski špil v letu 2024. In to ravno po končani evropski turneji, kjer bodo februarja prekrižarili Avstrijo, Nemčijo in Slovaško, zato jih velja ujeti v živo, ko so še sveži&vroči s turneje!

Haiku Garden so znanci domačih klubskih odrov in neodvisne založbe KAPA Records že vse od prvega EP-ja Waver (2016) ter debitantske plošče Where If Not Now (2018). Tej je sledil album Izštekani pri ZKP RTV Slo (2020) ter zatem (trenutno še vedno aktualni) album Loose Contacts / Tense Present (2022).

Svojim prvotnim vplivom so tekom let dodali še svežino psihedeličnega popa, post-panka, garažnega rocka in krautrocka, nepogrešljiv pa je njihov zvok mastnih, fuzzy kitar ter nareverbanih vokalov.

Trenutno so sredi snemanja novega albuma, zato bodo premierno zaigrali tudi kako noviteto!

 

Poslušaj: https://www.youtube.com/watch?v=6M9ztWthGF8

 

Astrid-

Za imenom Astrid- se skriva Astrid Ana Kljun, slovenska alternativna pop izvajalka, sicer akademsko izobražena harfistka in vokalistka. Prvič se je javnosti predstavila leta 2019 s skladbo Coconut, kateri sta sledile še Sing to me in Črno pero. Tem prvim popovskim zvočnim nastavkom je sledil stilski preobrat, odkar od leta 2022 sodeluje s producentom Tomažem Zupančičem (MRFY). S skladbami Stanovanje, Tel Aviv, DEVOJKE, Kostarika in Hey, Julie, sta se Astrid in Tomaž usmerila bolj proti trip-hopu in alternativni, art pop glasbi, kjer ne manjka tudi ambientalnih momentov. Astrid je za večino skladb režirala in producirala tudi videospote.

Julija 2023 je izdala EP Triptich, trenutno pa z zasedbo planirajo izid dolgometražnega prvenca, ki bo prišel spomladi. Prvi singel Dry Out s prihajajočega izdelka je bil preteklega decembra že izglasovan kot ‘Komad leta 2023’ na Radiu Terminal.

Naredi ušesom uslugo in pridi počekirat, kako zvočno bogati in producentsko izpiljeni komadi Astrid- zvenijo v živo v bendovskem formatu.

 

Poslušaj: https://www.youtube.com/watch?v=7rnsDG24g6k

__________________

 

Vstopnina:

Early bird: 10€

Predprodaja: 12€

Na dan: 15€

 

Informacije o dogodku

Datum 11. april, 2024

Začetek dogodka 19:00 CEST

Konec dogodka: 23:00 CEST

Lokacija: ORTO CLUB / KLUB

Telefon: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji