Orto Fest 2024 – Inmate, Metropolis

9. april, 2024

Cena: 15.00

Opis

INMATE

INMATE imajo v svojem večletnem ustvarjanju za seboj veliko koncertov po Sloveniji in tujini. V letih delovanja so napredovali v zvoku in glasbeni usmeritvi, lahko se pohvalijo tudi z izredno dovršenim odrskim nastopom. Močne kitare, udarna ritem sekcija in energičnost vokalista jim širi poslušalstvo z vsakim koncertom in jih uvršča med mod- erne new age metal skupine. Njihovo ustvarjanje in dojemanje glasbe temelji na trdem delu in iskanju novih, še  nepoznanih vplivov. Vsekakor je skupina znana predvsem po svoji odločni drži in nepopustljivem vztrajanju na odru in izven njega. Ni jih malo, ki verjamejo v njihov uspeh, predvsem pa jim vsak koncert širi poslušalstvo in zveste obiskovalce live nastopov. Skupina, ki prisega na live nastope, je v letih svojega ustvarjanja obdelala že marsikateri oder. Do sedaj so gostovali v Nemčiji, Avstriji, Italiji ter na Hrvaškem, vrhunec pa vsekakor predstavlja nastop na dveh koncertih turneje »Where death is most alive« metal legend Dark Tranquillity v Zagrebu in na Dunaju v letu 2010. Med odmevnejše nastope spadajo kar 7-kratna uvrstitev v program festivala Metalcamp/Metaldays (2006, 2008, 2009, 2012, 2019, 2021, 2022), nastop na avstrijskem festivalu Rock The Lake 2010, nastop na slovenskih festivalih Rock Otočec, Festival Lent, Metal Mania 08, Dnevi mladih in kulture Velenje, 2. mesto na natečaju za osvojitev Zlate cinele v Lendavi,  Alternativa 09 festival v Ribnici, večkratni zaporedni nastop na festivalu Small Fest, nastop ob premieri videospo- ta skupine LastDayHere v Cvetlicarni Ljubljana, festival Metal Kramp, nastop na največjem hrvaškem festivalu Metalfest Zadar, nastop kot predskupina Hatebreed v Nemciji itd. V zadnjem času velja izpostaviti kar dva zaporedna nastopa na slovenskem izboru za Eurovizijo, EMA 2019 in 2020, ker so kot prva metal zasedba v zgodovini najbolj gledanega glasbenega dogodka v Sloveniji, več kot navdušili.

 

S koncertom v Ortobaru bodo uradno izšel njihov že 6. studijski izdelek, album z naslovomo LET THE DEAD BURY THEIR DEAD Gre za njihov najtrši album do sedaj.

 

METROPOLIS

Metropolis so klasični rokenrol trio, ki štarta leta 1994 v garaži v Trnovem v Ljubljani. Poimenujejo se po legendarnem komadu skupine Motorhead in začnejo z ustvarjanjem lastnega rokenrola.

Do konca devetdesetih posnamejo štiri albume, ki izidejo na dveh CD-jih. Prvi je ROKENROL BEND iz leta 1997 in je izbor 22 komadov iz treh albumov. Dve leti kasneje sledi PAZI SE. V tem času so redni gostje po slovenskih underground rock klubih.

Iz do sedaj še nepojasnjnih razlogov štartajo “poslovilno turnejo” od 2000 do 2015. Približno okoli enkrat na leto igrajo svoj tradicionalno zadnji koncert. Konec leta 2015 se Zrni odpravi čez veliko lužo, bendu pa se pridruži nov kitarist Čule.

V 2016 se spet bolj aktivirajo na koncertnih odrih in 2019 na svojem YouTube kanalu objavijo DITROJT LIVE. Večinoma Motorhead priredbe in nekaj starih originalov.

V začetku leta 2020 se lotijo še novega studijskega albuma, ki pa zaradi nekega virusa izide šele oktobra 2022. Album naslovijo METROPOLIS.

 

Informacije o dogodku

Datum 9. april, 2024

Začetek dogodka 19:00 CEST

Konec dogodka: 23:00 CEST

Lokacija: ORTO CLUB / KLUB

Telefon: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji