Orto Fest 2024 – Viperstone, The Rocktors

17. april, 2024

Cena: 15.00

Opis

VIPERSTONE

Viperstone so klasična rock skupina iz Ljubljane. Zasedba je nastala leta 2012, ko so se izkušeni glasbeniki Jure Kopušar – vokal, Jure Koncilija – kitara, Jan Oršič – bas, Robert Humar – bobni, odločili, da začnejo ustvarjati svojo avtorsko glasbo. Njihov zvok odlikujejo melodični kitarski riffi in melodična, pogosto provokativna besedila v angleščini, kritična do družbenega in političnega stanja današnjega sveta.

Viperstone so ustvarili že dva studijska albuma. Prvi, imenovan 20:23, je izšel leta 2015 in je vseboval enajst avtorskih pesmi, od katerih sta bili dve izdani kot singel, “I got a Girl” in “Beware”, in ju je javnost takoj sprejela. Tretja pesem “Footsteps” s tega albuma je bila med široko paleto mednarodne glasbe izbrana za del avdiofilskega albuma Erzetich Gold2, kar je ogromno priznanje Viperstone-u in njihovemu delu.

Leta 2017 so se Viperstone podali na novo avanturo in se pridružili gledališki predstavi ON/A v koreografiji MN Dance company in koprodukciji Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica. Predstava, ki je vključevala pesmi skupine Viperstone, je bila odigrana na več odrih po Sloveniji in v gledališču Theatre Schouwburg v Rotterdamu na Nizozemskem.

V letih 2018 in 2019 so Viperstone igrali na več glavnih odrih; Festival GoRa Rocka, Trnow Fest in Battle of the Bands ter legendarna prizorišča, kot sta Klub Satchmo v Mariboru in Orto bar v Ljubljani. Drugi album, Planet Paranoia, je nastala v Viperstonovi COVID 19 produkciji, posnet leta 2020 v Studiu Evolucija, pod budnimi očmi in ušesi producenta Marka Soršaka – Sokija, bolj znanega kot bobnarja skupine Elvis Jackson. Album je dobil odlične kritike in prvi singel “#” (Hashtag) je bil predvajan na vseh pomembnejših radijskih in TV postajah v Sloveniji. Zasedba spomladi 2024 nestrpno pričakuje izid tretjega albuma R3D, na katerem je 11 avtorskih skladb, ki ga je prav tako produciral Marko Soršak – Soki, a so ga tokrat posneli v legendarnem RSL Studiu z Bojanom Pahljino.

 

THE ROCKTORS

The Rocktors so tako imenovani doktorji rocka. So skupina, ki na odru oživlja svetovne hard rock hite ’70, ’80 in ’90.  Zasedbo sestavljajo Axl Jones – vokal, Nezza – kitara & backvokal, Sero – kitara & backvokal, Jare – bas kitara & backvocal in Marko Soršak Soki – bobni.

 

Informacije o dogodku

Datum 17. april, 2024

Začetek dogodka 19:00 CEST

Konec dogodka: 23:00 CEST

Lokacija: ORTO CLUB / KLUB

Telefon: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji