Vatra

1. november, 2024

Cena: Original price was: 15.00€.Current price is: 12.00€.

Na voljo

Opis

Zaradi obveznosti skupine , vezanih na koncert na štadionu Šalata v Zagrebu, je koncert v Ortu prestavljen na 1.11.2024! Kupljene vstopnice veljajo 1.11.2024. Iste vstopnice veljajo tudi na koncertu Šalata v Zagrebu. Torej lahko greste z njimi na dva koncerta!!!

Skupina Vatra s frontmanom in avtorjem Ivanom Dečakom je na Hrvaškem
dosegla malodane kultni status. Do letošnjega leta so objavili že deset
albumov, osvojili številne nagrade Porin, v pripravi pa je že enajsti studijski
album. Njihove pesmi so zelo dobro poznane hrvaški javnosti, dobro pa jih
poznajo tudi ljubitelji slovenske glasbe.

Vatra je na hrvaških tleh dosegla vse stopničke – igrali so v
manjših in večjih klubih, za njimi so mnogi razprodani in uspešni koncerti,
so nosilci uspešnih hitov. Sedaj pa želijo osvojiti tudi publiko v Sloveniji.

Nazadnje so v Ljubljani nastopili leta 2018, v Hali Tivoli, kot gostje skupine
Bajaga & Instruktori, za seboj pa imajo tudi uspešne nastope na Trnfestu ter med
slovenskim občinstvom zelo dobro sprejet koncert v okviru Orto festa.

 

 

 

Rock skupina Vatra osnovana je prije 15 godina u Virovitici. Već 1999. godine Vatra objavljuje svoj prvi nosač zvuka “Između nas“. Na novinarskoj rock nagradi Crni mačak 2000. godine, nomirani su u kategoriji za nadu godine.

 

 1. godine Vatra potpisuje ugovor s izdavačkom kućom Dallas Records, te objavljuje album ”Anđeo s greškom”. Producent albuma Denyken osvaja nagradu Crni mačak za produkciju.

 2. godine Vatra snima album „Prekid programa“. Spot za pjesmu „Privremeno nedostupan“ pojavljuje se na Britanskom MTV-u. Naklada albuma štampa se dva puta, a spot za pjesmu „Gorim“ nominiran je za nagradu „Porin“.

 3. godine Vatra objavljuje album „Aritmija“. Album je nominiran za „Porin“ u kategoriji rock album godine, a Vatrin nastupom na dodjeli proglašen je za najuzbudljiviji trenutak te diskografske nagrade.

 4. objavljen je Sputnik, peti album Vatre
  na kojem band radi značajni zaokret u zvuku. Kao producenti odabrani su Jura Ferina i Pavle Miholjevic (Svadbas). Spot “Svjetla i sirene” uvršten je u top 10 najboljih videospotova godine po izboru T-portala. Krajem 2009. Vatra je proglašena Rock bendom godine od strane Fender korporacije.


Šesti studijski album ”Ima li budnih” objavljen je u listopadu 2011. Vatra je na  Porinu 2012. nominirana za Hit godine, Rock album godine i Najbolju vokalnu suradnju (”Tremolo” feat. Damir Urban) za koju su Porin i osvojili.

 

Krajem 2013. godine izdaju EP „VT“ za koji dobivaju novog „Porina“ u kategoriji najbolji album alternativne glazbe.

 

 1. godina je za Vatru i jedna od najuspješnijih godina u karijeri, jer se njihov hit singl „Tango“ nalazi 19 tjedana na prvom mjestu nacionalne liste radijskih singlova, čime je srušen rekord HR Top 40 liste. Pjesma ”Tango” bila je dvije godine zaredom najemitiranija domaća pjesma u hrvatskom radijskom eteru.

 

 1. objavljuju sedmi studijski album ”Zmajevi na vjetru” nominiran za Porin u kategorijama najboljeg albuma rock glazbe, najboljeg likovnog oblikovanja i albuma godine.

 

Vatra je poznata po žestokim live nastupima i kao jedan od bendova koji svira najviše koncerata godišnje.

 1. održali su veliki koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski koji je snimljen i u obliku live albuma objavljen 2017. godine pod nazivom ”Akustik u Lisinskom.”

 

 1. godine u Tvornici su održali dva koncerta – akustik i elektrik u Tvornici kulture, na kojem su promovirali friško objavljen album ”Akustik u Lisinskom” i proslavili punoljetnost benda

 

 1. Vatra objavljuje suradnju s Massimom u pjesmi Nama se nikud ne žuri s kojom osvajaju Porin za suradnju godine, a ujedno je bila i najemitiranija pjesma domaćeg etera u 2018. godini.

 

 1. godine Vatra je objavila album Ultramix, nakon što su nastupili na Ultri te svoje najveće hitove predstavili u elektroničkom ruhu uz pomoć Radiologya. Nakon Ultramix digitalnog izdanja, Vatra je objavila novi nosač zvuka Vatra XX uživo i biografiju Vatra – 20 godina s preprekama koju je pisao Marko Podrug. Album i biografiju predstavili su koncertom u Domu sportova kojim su proslavili 20 godina na sceni.

 

 1. godine Vatra objavljuje tri singla kojima najavljuju svoj novi studijski album – Sva naša ljeta, Carstvo Sunca i Vidi kako se smiješ, a novi album najavljuju tijekom 2022. godine. U lockdownu prvi u regiji održavaju virtualnu turneju koju su održavali tijekom prosinca 2020. godine iz svoje ”jazbine” u Virovitici.

 

 1. godine Vatra objavljuje svoje prvo izdanje na vinilu ”Vatra – Sva naša ljeta” s odabranim hitovima iz cijele karijere, a frontman benda Ivan Dečak osvaja Porin za pjesmu godine, radi se o pjesmi ‘Mali krug velikih ljudi’ koju je napisao za Massima, a koja je uvrštena u udžbenike hrvatskog jezika za 8. razred.

 

 1. godine Vatra objavljuje nove hit singlove ‘Vidi kako se smiješ’, Nova godina nije se dogodila, Rum na usnama feat.Božo Vrećo i Javi se kad stigneš, koji su kasnije obuhvaćeni na istoimenom izdanju ‘Javi se kad stigneš’.

 

 1. godine Vatra objavljuje singl ‘Meni treba tako malo’ koji već u drugom tjednu emitiranja zauzima prvu poziciju na nacionalnoj top listi, a ujedno rade i na promociji velikog obljetničkg koncerta koji će održati na zagrebačkoj Šalati 25.5. 2024. godine, a kad će proslaviti 25 godina karijere i ujedno održati svoj najveći koncert u karijeri.

 

Informacije o dogodku

Datum 1. november, 2024

Začetek dogodka 20:00 CEST

Konec dogodka: 23:00 CEST

Lokacija: ORTO CLUB / KLUB

Telefon: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji