Zaključek Orto Festa 2024 – RVR River, Romachild

27. april, 2024

Cena: 14.00

Opis

 

Ideja za band se je rodila med pandemijo leta 2020, ko je avtor glasbe Sergej Pobegajlo (Billysi, Gora, C4, Bombe) ustvaril tako rekoč že za celo ploščo glasbenega materiala. Idilično okolje v bližini reke (ki je bila navdih tudi za ime) in neomejena količina ‘prostega’ časa sta bila pravi recept za nastanek novega projekta.

 

Kot je lahko reka bista, mila in obvladljiva, hkrati pa tudi kalna, hudourniška in nepredvidljiva, tako se pri RIVER prepletajo trši kitarski rifi, močni in dinamični bobnarski ritmi, agresivni vokali, mirnejši deli glasbenih kompozicij in spevne melodije. Sporočilnost pesmi pa se dotika družbeno kritičnih tematik, eksistencialnih vprašanj in samoizpovedi.

 

Težnji po vokalistu, ki bi glasovno ustrezal tovrstni glasbi, je ugodil Peter Hudnik (FrozenchilD, King Foo, Acoustic Grunge duo Hudnik & Ajdič). Bandu sta se nato pridružila prekaljena rock kitarista Matjaž Marin (Requiem, Billysi, Sausages) in Rok Barle (Tomcat, Kariot, Sam’s Fever). Iskanju bobnarja pa so posvetili nekoliko več časa, kar se je izkazalo za dobro potezo, saj je manjkajoči kamenček v mozaiku, s svojo bobnarsko natančnostjo dodal Damjan Paljk (Delirium, Tide).

Intoxicated Soul videospot: https://www.youtube.com/watch?v=smKaAUANqsU

 

RVR RIVER album streaming: https://distrokid.com/hyperfollow/rvrriver/river

ROMACHILD
Roman Ratej, bobnar svetovnega slovesa, je igral na največjih svetovnih odrih in sodeloval z velikimi svetovnimi in domačimi imeni popularne glasbe. Martin Štibernik je eden izmed najbolj iskanih in najboljših producentov pri nas. Svoj multi glasbeni talent je prelil v mnoge znane in najbolj predvajane hite v Sloveniji. Njuna glasba prepleta različne presenetljive žanre s pozitivno energijo in igro, kar ustvari popolnoma unikaten zvok, ki sloni na kitarah, bobnih in vokalu.
EP “Matador” je glasbeni album, ki prevzame s svojo strastjo, optimizmom in izpiljeno kakovostjo. Z močnimi kitarskimi rifi in pomenljimi besedili. Romachild dokazuje svoj mojstrski glasbeni talent, ki ga poslušalci cenijo.
Matador videospot: https://youtu.be/Sj9dE7-WJzs
streaming in vinilka: https://romachild.com/ep-matador/
Ratejevo nepoboljšljivo mlatenje baterije ..’ in ‘čudovit Štibernikov kitarski solo, ki bi mu laskal, si drznem, tudi Ronnie Wood ..’ ‘Pivovarji ali tisti, ki prirejajo festivalske in druge dogodke, so svojega aduta dobili na pladnju.’
– Matjaž Ambrožič

Informacije o dogodku

Datum 27. april, 2024

Začetek dogodka 20:00 CEST

Konec dogodka: 23:00 CEST

Lokacija: ORTO CLUB / KLUB

Telefon: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji