Zgrešeni Primeri, Cherry Mountain

10. maj, 2024

Cena: 10.00

Opis

Dobrih dvajset let je minilo, odkar so (sprva) trije nadobudni mladi fantje ustanovili skupino, s pomenljivim imenom – Zgrešeni primeri. Po uvodnem “piljenju forme” so se podali na koncertne odre in z lahkoto osvojili domačo publiko. Že kmalu pa so začutili tudi potrebo po albumu, saj se je avtorskih skladb v nekaj letih njihovega delovanja nabralo kar lepo število.

 

V aprilu 2008 so nam končno postregli s svojim že dolgo pričakovanim prvencem z nenavadnim naslovom M.E.M., katerega je še pred izidom napovedal njihov prvi videospot in sicer za skladbo Adam, Eva in Raj, ki je kmalu za tem postala tudi njihova prva uspešnica. Sledila je njihova »ponarodela« Mi s katero so se dokončno umestili v širši krog favoritov za osvajanje radijskih lestvic in src najstnic širom Slovenije.

 

Sledilo je nekaj rošad v sestavi benda in grenko spoznanje, da nekaj kletvic v skladbah ni dober štos za glasbene urednike, ki so jih pretežno bojkotirali. Razen redkih izjem.

 

Sledila je nova plata z naslovom Razlike, ki je produkcijsko in zvokovno skupino premaknila na višji nivo. V skupini je sicer v tistem obdobju vladalo zanimivo prepričanje, da so videospoti nepotrebni, zaradi česar s te plate ni bilo niti enega pravega singla.

 

Tretja plošča je bila »posledica« intenzivnega izgubljanja časa bobnarja in basista ko sta ostala nekaj mesecev sama. S časoma sta se ju usmilila nova dva kitarista in skupaj so naredili do tedaj najbolj popolno stvaritev – album Račun.

 

S tega albuma so zgrešenci lansirali kar 4 single z videospoti : Misliš na vse, V najlepše dni, Vljudno vabljeni in Mi smo tisti.

 

V tistem obdobju so tudi odigrali tudi svoj največji špil do slej – Ritem mladosti 2016 v polnih Stožicah.

 

Sledil je singel Načrt v letu 2017, nato pa zopet ustvarjalna pavza in družinske zadeve.

 

Zbudili so se med »lockdowni« v letu 2020 in se z novo posadko odpravili v studio leta 2022. Oktobra 2022 so izdali singel z naslovom Govorite, aprila 2023 singel Karkoli, junija 2023 Dejansko in septembra Kdo je kriv. Za vse single so posneli tudi videospote. Decembra 2023 so fantje izdali dolgo pričakovani EP Dejansko, ki ga je pospremil še en videospot za komad Pivo k pivu.

 

Eden vrhuncev spomladanskih koncertov pa bo nastop v kultnem Orto baru, v petek, 10.5.2024, ko bo tudi predstavitev novega singla!

Za kvaliteten dvig temperature pa bodo poskrbeli odlični punk rockerji, Cherry Mountain.

 

Pridi tudi ti, da ti ne bo potem žal J

 

Youtube:

V najlepše dni, 2015

https://www.youtube.com/watch?v=kDmD0fkSdzg

Dejansko, 2023

https://www.youtube.com/watch?v=8HYfJ-MuJ0Y

Karkoli, 2023

https://www.youtube.com/watch?v=wVSlYjeApPU

Informacije o dogodku

Datum 10. maj, 2024

Začetek dogodka 19:00 CEST

Konec dogodka: 22:00 CEST

Lokacija: ORTO CLUB / KLUB

Telefon: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji