Orto Fest 2023 - Dan D

1. april, 2023

22.00

Available

Description

Dan D

 

Kljub statusu ene najpopularnejših slovenskih rock skupin, Dan D ne pristaja na preizkušene vzorce in cone udobja, svoje poslušalce z vsakim albumom in vsakim nastopom izzivajo z drugačnimi pristopi in raziskovanjem novih glasbenih prostranstev. V svoji karieri so nanizali vrsto hitov, kot so Čas, Voda, Plešeš, Počasi in podobni, s Simfoničnim orkestrom RTVSlo so leta 2009 napolnili Križanke, z akustičnim projektom Tiho osvojili slovenske gradove in se podali na popolnoma novo pot z dvojnim albumom DNA D, ki so ga mnogi glasbeni kritiki proglasili za album leta 2015. V letih 2017 in 2018 so v svojem placu za vaje izvedli uspešno anti-turnejo, ki jo je obiskalo več kot 2000 poslušalcev. Rezultat teh srečanj je z Zlato piščaljo nagrajen album Knjiga pohval in pritožb, ki je izšel marca 2019.

 

Dan D so:

 

  • Tomislav Jovanović – Tokac – vokal
  • Marko Turk – kitara
  • Boštjan Grubar – klaviature
  • Nikola Sekulović – bas kitara
  • Dušan Obradinovič – Obra – bobni

 

Diskografija:

 

  • Igra (1997)
  • Ko hodiš nad oblaki (1999)
  • Katere barve je tvoj dan? (2004)
  • Ure letenja za ekstravagantne ptice (2009)
  • Dan 202 CD/DVD (2009)
  • Tiho (2013)
  • DNA D (2015)
  • Knjiga pohval in pritožb (2019)

 

Event Details

Date: 1. april, 2023

Start time: 19:00 CEST

End time: 23:00 CEST

Venue: ORTO CLUB / KLUB

Phone: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji