Orto Fest 2024 – Društvo Mrtvih Pesnikov in Jon Vitezič

23. april, 2024

Cena: 25.00

Description

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV
Alan Vitezič, vokal, kitara
Peter Dekleva, kitara, spremljevalni vokal
Tomaž Koncilija, bas, spremljevalni vokal
Marko Zajc, bobni, spremljevalni vokal
Boštjan Artiček, klaviature, spremljevalni vokal

JON VITEZIČ, vokal, kitara, looper pedal

Po seriji akustičnih koncertov se DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV vračajo na Orto fest z udarnim, energičnim koncertnim performansom.
Za uvod v koncertni večer bo poskrbel JON VITEZIČ z akustičnim performansom, ki bo predstavil avtorske skladbe s svojega prvenca Mars, med njimi tudi singla Utrip, Vesolje za dva ter skladbo Jesus style (Ema Freš 2022).

Člani skupine DMP, pevec in kitarist skupine Alan Vitezič, basist Tomaž Koncilija, bobnar Marko Zajc, kitarist Peter Dekleva in klaviaturist Boštjan Artiček bodo predstavili zgodbo dozorelih pesnikov skozi vrtiljak pesmi, od nostalgičnih uspešnic do novodobnih stvaritev za glasbene sladokusce.

Društvo mrtvih pesnikov so na slovenski glasbeni sceni že od leta 1990. Do danes so izdali osem studijskih albumov in lani dočakali tudi svojo prvo vinilno ploščo ter digitalni album Društvo mrtvih pesnikov 30 – Izštekani z godalnim kvartetom Corcoras.

Na slovensko glasbeno sceno so opazneje stopili leta 1993 v Sežani, kjer so prejeli glavno nagrado na festivalu Pop delavnica za skladbo Ko prižgeš nov dan. V naslednjih letih je sledil dokončen preboj z uspešnicami Ti in jaz, Čutm te, Rabm, Me že ma, da bi te, 25 in Ti si vse, ki je postala zaščitni znak skupine.

Leta 2008 so z albumom Vojna in mir vstopili v zrelo obdobje in predstavili svež glasbeni izraz s prepoznavnimi, izvirnimi besedili, ki so postala zaščitni znak skupine. V drugem polčasu ustvarjanja so pesniki poslušalcem ponudili nekatere nepozabne pesmi, kot so Naftalin, Komu zvoni, Kisik, Astronavt, Čip, Nebo nad Berlinom in druge.

DMP svoje skladbe izvajajo le v živo, saj so, kot pravijo, napisane, da živijo med ljudmi. Vsakdanje dogodke hitro pozabimo, dobre koncertne izkušnje pa nikoli.

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV
Alan Vitezič, vokal, kitara
Peter Dekleva, kitara, spremljevalni vokal
Tomaž Koncilija, bas, spremljevalni vokal
Marko Zajc, bobni, spremljevalni vokal
Boštjan Artiček, klaviature, spremljevalni vokal

Več informacij o skupini Društvo mrtvih pesnikov na www.dmp.si.

CENA VSTOPNICE V PREDPRODAJI: 20 EUR
ZA ŠTUDENTE (1 + 1 GRATIS): študentje ob predložitvi študentske izkaznice lahko samo na dan koncerta na blagajni Orto bara kupijo vstopnico po ceni 20 eur in brezplačno prejmejo dodatno vstopnico!
NAKUP VSTOPNIC: https://www.orto-bar.com/…/orto-fest-2024-drustvo…/

Event Details

Date: 23. april, 2024

Start time: 19:00 CEST

End time: 22:00 CEST

Venue: ORTO CLUB / KLUB

Phone: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji