Trije predstavniki svežega slovenskega vala indie rock-a v Orto baru!

DRONE SOCIETY je petčlanska indie rock’n’roll skupina iz Ljubljane. Posrečen rezultat eno-nočne avanture zasedb The Killers in Arctic Monkeys igra dinamičen indie-rock z melodijami, ki zadanejo tako globoko, da mejijo na pop. Je gibanje, ki opozarja na odtujenost ter pomanjkanje pomenljivih odnosov v današnji družbi, s svojo glasbo in energičnimi nastopi pa ponuja podlago za povezovanje. Prvi single, London, je težnja po svobodi. Iskanje delov sebe, ki ostajajo skriti tisoče kilometrov stran. Hkrati pa realizacija, da čar življenja ni v cilju, temveč v poti, ki nas tja vodi.

Streaming: https://distrokid.com/hyperfollow/dronesociety/london
London - Official Video: https://www.youtube.com/watch?v=ygVYfYWBsNQ
FB: https://www.facebook.com/dronesocietyofficial/
IG: https://www.instagram.com/dronezofficial/

EMBER je štiričlanska slovenska glasbena skupina iz Šentjerneja, ki ustvarja indie rock glasbo. Sestavljajo jo frontman ter glavni pisec besedil Davor Vovko (20 let), kitarist Jakob Fifnja (19 let), bas kitarist Nejc Hodnik (20 let) in bobnar Nik Švalj Pleskovič (17 let). Ember je žerjavica, ki tli, kot v članih benda tli želja po ustvarjanju avtorske glasbe in izražanju.
Februarja 2021 so v sodelovanju z INJA Music Records izdali svoj prvi singel z naslovom Pepel, ki je bil izglasovan za popevko tedna in bil tudi največkrat predvajana pesem leta 2021 na Valu 202. V tej skladbi so after – milenijski dolenjski pobje našli zvok in tok, ki je nekakšno stičišče zvočnih estetik že minulih in modernejših kulis ter dolenjske kulture.

FB: https://www.facebook.com/emberband.official/
IG: https://www.instagram.com/ember_band/

PAVLOV je tričlanska glasbena skupina iz Litije, ki predstavlja nedavno izdan dolgometražni album Predor. Zasedba glede na žanr sicer kombinira elemente post-punk revival in new wave glasbe ter ustvarja polje nekoliko temačnejšega indie rocka.

 

"Zasedba Pavlov ima eno tistih imen, ki do potankosti ustreza njenemu zvoku – in ki ga je prav v ta namen tudi premišljeno izbrala. Siv brutalizem neimenovanih sovjetskih mest, ki ga prikliče pred oči, kot glasbeno spremljavo namreč rabi natanko ta kompakten post-punk odvod." (vir: https://radioterminal.live/plata_tedna/pavlov-predor/)

Povezave:
www.youtube.com/watch?v=OAP3Ni8F4g4
www.timemachinemusic.org/2021/12/14/pavlov-predor/
www.sigic.si/tunel-dvojine.html
www.facebook.com/OfficialPavlov/

Vstopnina: več info kmalu!

Domdesign

Orto Bar

Orto Bar
Grablovičeva 1
1000 Ljubljana
+386 1 23 21 674
info@orto-bar.com

Uradni podatki

KIR d.o.o.
Grablovičeva 1
1000 Ljubljana
ID za DDV: SI99568837
IBAN: SI56 6100 0001 3957 774 (Delavska hranilnica d.d.)

Certifikat digitalnosti