Chateau

17. november, 2023

Cena: 15.00

Opis

Chateau

 

Legendarna hard rock skupina v Orto baru!

 

Chateau, band, ki je polnil prizorišča in radijski eter v devetdesetih letih in nam med drugim dal skladbe ‘Mllinar na Muri’ in ‘Objemi me’, 17. novembra pripravlja klubski koncertni večer v Orto baru. 

 

Rock osemdesetih in devetdesetih let je tudi pri nas pustil trajni pečat na glasbeni sceni z mnogimi hiti, ki jih še danes poznamo vsi. Med bandi, ki so v tistih časih polnili koncertna prizorišča in radijski eter so bili tudi velenjski hard rockerji Chateau. Band je nase  opozoril konec osemdesetih s skladbo ‘Ne laži mi’. V letu 1991 pa se začne njihova pot navzgor z zmago na Pop delavnici s skladbo ‘Objemi me’. V naslednjih treh letih so izdali tri albume, leto 1994 pa izdali svoj največji hit, skladbo ‘Mlinar na Muri’

 

Chateau – Objemi me: https://www.youtube.com/watch?v=Bum8QTyoUgU

 

Chateau so v devetdesetih izdali pet albumov, nato še enega v 2011, preden so po obeleženi 25. obletnici prekinili z delovanjem. Nekaj let nazaj pa je njihov ogenj začel ponovno tleti – najprej so izdali vinilno ploščo ‘The best of Chateau’ (2021), lani pa so s skladbo Objemi me nastopili v Križankah na Dnevu 202, ko je Val 202 obeležil 50 let. Chateau so vmes preizkusili nekaj odrov po Sloveniji, letošnje leto pa se vračajo na vseh frontah! Najprej so predstavili tri nove skladbe, tik pred poletjem pa izdali rock remake skladbe ‘Mlinar na Muri 2023’. Chateau danes napovedujejo tudi pohod na odre – v Orto baru 17. Novembra pripravljajo klubski koncert, s katerim se bodo sprehodili čez svojo bogato glasbeno zgodovino in hkrati nazdravili novemu albumu, ki ga bodo izdali ta dan. 

 

Chateau – Mlinar na Muri: https://www.youtube.com/watch?v=TjKuXUbbNwE

 

Chateau v letu 2023 so:
Matjaž Ograjenšek – vokal
Zvone Hranjec – kitara
Robert Humar – klaviature
Boštjan Časl – bas kitara
Gregor Plamberger – bobni

 

Povežite se s Chateau:

Facebook: https://www.facebook.com/chateau.si

YouTube: https://www.youtube.com/@user-fy4fl4nq8l

Web: https://chateau.si/

 

Informacije o dogodku

Datum 17. november, 2023

Začetek dogodka 19:00 CEST

Konec dogodka: 23:00 CEST

Lokacija: ORTO CLUB / KLUB

Telefon: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji