Frantiks -predstavitev prve plošče

20. junij, 2024

Cena: 10.00

Opis

Savo Fratnik se v svoji tretji puberteti loti igranja kitare in si želi v najkrajšem času doživeti čim več slasti rokenrola. Brez kakršnegakoli predznanja v praksi potrjuje pregovora, da je vse mogoče in da nikoli ni prepozno. Napiše besedila in glasbo za cel kup skladb, ki mu jih pomaga s produkcijo osmisliti Peter Dekleva, vokalno pa jih obogatijo pevci (po abecedi): Urban Sever, Marko Stanković, Tina Šetina in Jana Šušteršič

V želji po izvajanju te glasbe v živo se pod tem imenom zbere skupina v sestavi (po abecedi):

Savo Fratnik, kitara
Zoran Potočan, bas
Bruno Toić, bobni
Kristjan Vuk B., kitara
Anamarija Zorko, vokal

Skupina je zelo heterogena po starosti, glasbeni izobrazbi in izkušnjah, telesni teži,višini in lepoti (političnih, verskih in spolnih preferenc nismo preverjali, ker nas ne zanimajo), kar ji daje zanimivo dinamiko. Ker je “sex, drugs & rock’n’roll” nekoliko iz mode in preveč naporen, želijo FRANTIKS s svojo glasbo po vzoru vseh misic sveta ustaviti vse vojne, rešiti lakoto, podnebne spremembe in ogrožene živalske vrste, še posebej – ta bo težka – slovenskega progastega goža.

Avtorska glasba (i)zvrstno diši po pop-u, rock-u, blues-u, besedila so v slovenščini, sicer pa vse skupaj najbolje opiše izjava oboževalke skupine Malči F.: “Glasba je vrhunska, besedila so vrhunska, nastop prav tako vrhunski in nepozaben. Plošče sicer še nisem poslušala, tudi na nastopu nisem bila, vendar sem prepričana, da so FRANTIKS velika pridobitev za slovensko glasbeno sceno!”

Informacije o dogodku

Datum 20. junij, 2024

Začetek dogodka 19:00 CEST

Konec dogodka: 22:00 CEST

Lokacija: ORTO CLUB / KLUB

Telefon: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji