Orto Fest 2023 – UM & KUNA Freestyle Show

20. april, 2023

10.00

Opis

UM & KUNA FREESTYLE SHOW

Unikaten fenomen na slovenski glasbeni sceni – freestyle impro rap!

Poznate freestyle rap? Ste bili kdaj na kakšni impro gledališki predstavi? Si lahko predstavljate kako bi bilo, če bi združili to dvoje? No, točno tako zgleda UM & KUNA Freestyle Show. Od 2019 do danes sta zbrala že ogromno nastopov – od velikih festivalov, osnovnih šol, zaporov, slikarskih razstav do radijskih iger – kamorkoli prideta pustita ljudi očarane, nasmejane in napolnjene s pozitivno energijo

Kdo sta UM & KUNA?

UM in Kuna sta s svojim impro rap show-om unikaten fenomen na slovenski glasbeni sceni. Skozi improvizacijo in izmišljevanje rim na licu mesta se zlijeta z vsakim okoljem in tako lahko nastopata praktično kjerkoli – od vrtcev do domov za ostarele ter povsod vmes.

Kaj je Freestyle Show?

Je mešanica freestyle rapa in improvizacijskega gledališča, kjer med nastopom na licu mesta nastajajo unikatne pesmi. V sam nastop je vključena tudi publika s katero UM & KUNA na različne načine poiščeta ideje za nove komade.

Reference

Na HipHop reunion festivalu sta pred razprodano Cvetličarno že dva krat očarala občinstvo s svojimi freestyle komadi. Za Ljubljana TV sta sestavila duhovito zgodbo o Mrožu iz Filipinov, pred dijaki v Bežigradu pa sta povedala kako je z mamuti na kolinah. Na otvoritvi slikarske razstave Bora Šparmbleka sta tako stare kot mlade očarala repajoč s kozolca. Prav tako sta nastopala na Castle Kolpa music festivalu, ter na Ritmu mladosti.

Imata tudi svojo komično-spiritualno oddajo v živo – LoveStream, kjer kot Vid Prihodnost in Jože Čutim sprejemata klice v eter, ter ljudem rešujeta ljubezenske težave. Bila sta že tudi po zaporih, ampak zaenkrat le kot nastopajoča, v sodelovanju z JAK na predstavitvi knjige “Tukaj boš zdaj doma”.

Na oder so ju povabili že številni znani slovenski rap ustvarjalci: Emkej v CSK France Prešeren, Trkaj na božični nastop v Žalcu, Drill pa na You know the Drill. Pred kratkim sta nastopala tudi v radijski igri Samota za RTV SLO.

Samostojni projekti

Oba sta večkratna zmagovalca na freestyle rap tekmovanjih, UM je tudi trenutni državni prvak. Kuna se je v ušesa številnih poslušacev zapisal z zgodbo o Mami Mili, UM pa je tudi vodil celoletne freestyle rap delavnice, ki so rezultirale v projektu 5 lepih besed.

POVEZAVE

Uradna spletna stran: UM & KUNA

Instagram: um.kuna.show

Facebook: UM & KUNA Freestyle Show

Youtube:  UM & KUNA Freestyle Show

Informacije o dogodku

Datum 20. april, 2023

Začetek dogodka 19:00 CET

Konec dogodka: 23:00 CET

Lokacija: ORTO CLUB / KLUB

Telefon: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji