Phantomia, Cosmo Daivat, Vabe

22. junij, 2024

Cena: 10.00

Opis

 

Phantomia

 

Identita štiričlanske zasedbe je združena v eleganci, preprostosti in misterioznosti. Skupina v svoji glasbi izraža notranje negotovosti, skrivnosti in strahove (phantome), ki jo zaznamujejo. Gre za občutja človeka, ki jih je težko komunicirati z zunanjim svetom. Velik poudarek je na melodičnosti glasbe, v katero vključujejo nepojasnjene občutke in intenzivno energijo, s katerimi je mogoče začutiti moč nevidnega.

Na dan koncerta bo skupina izdala svojo premierno malo ploščo s petimi skladbami, ki je nastala v sodelovanju s Petrom Stojanovićem (Kontradikshn, Demolition Group).

Phantomi prihajajo k vam, da v vas vzbudijo nova doživetja. Si želite spoznati njihovo moč?

 

Cosmo Daivat

 

So peterica ki igra, da uživa in ki ustvarja, da pove. Brez sentimentalne navezanosti na glasbene klasifikacije in določanje zvrsti. Tu so, ker so ustvarili svoj unikaten slog in ker jih ustvarjalnost žene k višjim, boljšim ciljem, naj gre za ustvarjanje ali živo nastopanje.

Njihovi začetki segajo v leto 2011, do letošnjega leta so izdali dva EP-ja in dva studijska albuma, angleškega ‘I am Co.Da’ (2016, samozaložba) ter slovenskega ‘Svobodi vdan’ (2018, Dallas Records).

Cosmo Daivat so zopet pritegnili pozornost javnosti na začetku letošnje pomladi s singlom in pripadajočim videospotom ‘Jutro (bo utišalo nemire)’, temu sta sledila še ‘Soncu kradem zvezde’ ter ‘Snov mojih sanj’, ki nadaljujeta zastavljen pohod po radijskih postajah po Sloveniji.

Na koncu leta 2018 in v prvi polovici leta 2019 je sledila promocijska turneja po slovenskih klubih. Izstopa koncert v Cvetličarni na festivalu Antivalentinovo, kjer so ponudili energičen nastop ob vizualni podpori, ki je zelo navdušil obiskovalce festivala ter jutranji koncert na Val202 pri Andreju Karoliju. Septembra 2019 se kot eni izmed 12 finalistov iz regije, potegujejo za prestižno nagrado Zadužbine Milana Mladenovića v Beogradu.

Trenutno pripravljajo nov material z legendarnim producentom Žare Pakom. Nova muzika prinaša nov zvok ter novo energijo.

 

 

Vabe

 

Vabe smo rock bend. Žgemo že 20 let. Vabe smo live bend. Naš življenski habitat je na odru, tam smo živi, tam smo mi. Ja sej snemamo plato, sej bomo izdali komade, ampak oder je naš dom. Fenice to potrjujejo. Ne verjamete? Prav je da ne. Pridite se prepričat v Orto.

Informacije o dogodku

Datum 22. junij, 2024

Začetek dogodka 19:00 CEST

Konec dogodka: 23:00 CEST

Lokacija: ORTO CLUB / KLUB

Telefon: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji