Pitstop at Milestone 45 and 56 & 5 years survival

VSTOP PROST!

11. maj, 2024

Opis

 

Skupine:

THE MINESTOMPERS (ger) 

 CLOCKWORK PSYCHO (slo) 

 ŽULJ (cro) 

THE MINESTOMPERS (nem) Že 15 let so The Minestompers znani po svojem živahnem, hitrem psychobillyu. Poleg družbeno kritičnih besedil, njihovo izvajanje glasbe oddaja energijo, ki jo lahko primerjamo z rockabillyjem, surfom, punkom in bluesom, ki imajo skupaj divjo orgijo v Disgracelandu. Pripravite se na visoko stimulativno zvočno mešanico, sestavljeno iz divjih različic rock’n’rolla, ki se je že izkazala na treh vinilnih izdajah in odrih po vsej Evropi.

Link: https://theminestompers.bandcamp.com/album/the-minestompers-vs-psycho-tendencies-split-ep

 

ŽULJ (hrv) Punk skupina iz Rijeke, ustanovljena leta 2015. Leta 2016 so posneli “Vlažne Pjesme”, ki v skladu z nizkimi higienskimi pogoji, nakazujejo na mokre teme. Leta 2018 se tema preoblikuje v “original” punk, ki opozarja na smrdljivo realnost, in LP “Resetiraj Civilizaciju” izide pri založbi Monsterbilly Records. Leta 2021 so za EP “Kultura” nagrajeni s strani RiRock Združenja za izdelek leta. Skupina uživa v pristopu DIY in hodijo celo na stranišče sami.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6S2W3ryde7yTPWIQEJ76rK?si=rhwMoRs6ShusE6hxZFRidw

 

CLOCKWORK PSYCHO (slo) je slovenska psychobilly skupina, ustanovljena leta 2011. Leta 2012 je skupina že začela turnejo po Evropi, posnela demo in izdala single na kompilaciji Dynamite Music, kar je na nek način nakazovalo, da je njihov izbran način igranja psychobilly glasbe edinstven. Sledili so 3 zaporedni albumi Nightmares From Laibach, I Don’t Give a Fuck, The Hated (vsi izdani/objavljeni pri britanskih založbah Fury records, Nervous records, Diablo records) in EP Untamed Diamonds, z rednimi koncerti in turnejami po vsej Evropi ter nastopi na festivalih, kot so Bedlam Breakout in Psychobilly Earthquake, Moonshine Madness, Diablo days, itd. Leta 2020 je skupina posnela priredbo legendarnih Kuzl in posnela virtualni koncert v prenovljenem Šentjakobskem gledališču. Dodatni preboj se je zgodil leta 2023, ko je skupina nastopila na znanih festivalih Psychobilly meeting Pineda de mar v Španiji in Rebellion punk festival v Veliki Britaniji. Glede na odlične odzive občinstva je skupina povabljena nazaj na Rebellion punk festival že avgusta 2024.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5cUUE6CuxPzEuBGTknBc2W?si=beheUen-Qb6PBkOJDZCkDA

VSTOP PROST !

Informacije o dogodku

Datum 11. maj, 2024

Začetek dogodka 19:00 CEST

Konec dogodka: 23:00 CEST

Lokacija: ORTO CLUB / KLUB

Telefon: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji