Rock And Roll Power KING CAT RHYTHM + THE BITCH BOYS

17. marec, 2023

Cena: 15.00

Opis

 

King cat Rhythm

 

Mlada skupina, ki je nastala leta 2019, torej tik pred pandemijo in zapiranju javnega življenja, je v tem kratkem času izdala svoj prvi EP » It’s Rockabilly For You« s petimi avtorskimi pesmimi. Kljub kratkemu delovanju so v lanskem post covidnem letu hitro osvojili evropske festivalske in klubske odre, saj so prinesli nekaj svežine na rockabilly glasbeni sceni. Tudi letošnjo leto se je za njih začelo delovno.  Poleg snemanja svojega prvega albuma na katerem bo tudi njihov najnovejši hit »Tiki Boom« za katerega so tudi že posneli video spot, so zasedeni tudi s koncertiranjem po evropskih prizoriščih od Budimpešte do Hamburga. 17. marca se bodo ustavili in predstavili tudi Ljubljanski publiki v Orto baru. S Prvinskim in plesnim rock and rollom, prežetim z “old school” neorockabilly zvokom in izvrnimi mladostnimi idejami ter s strastnim in energičnim nastopm, nikogar ne pustijo ravnodušnega.

King Cat Rhythm | Facebook

 

 

The Bitch Boys

 

Skupina Bitch Boys je na slovenski rockerski sceni prisotna že skoraj 25. let in je prvi slovenski surf rock band, ki se je odzval na surf revival, ki ga je sprožil soundtrack Tarantinovega »Pulp Fictiona« (Šund) sredi devetdesetih.

 

V tem času so pionirji slovenskega surfa izdali štiri albume, posneli dva videospota,  se s svojimi skladbami uvrstili na nešteto kompilacij, ki so bile izdane tako doma kot v tujini. Slednja je Bitch Boys še posebej lepo sprejela. Pipeline Magazine je njihov prvi album  »… In Heat« proglasil za najboljši sodobni surf rock album. Posledično so naslednja dva »Behind the Hound Dog Walls« in »Ride the First Wave« izdali pri ameriški založbi Golly Gee. Albuma sta bila pospremljena z vrhunskimi recenzijami.

 

Skupina se je publiki uspešno predstavila tudi s koncerti, ki so sledili v Ameriki in Evropi, kjer so se predstavili na vseh evropskih instro-surf festivalih.

 

Bitch Boys so se udejstvovali tudi v filmih in na odrskih deskah. Sodelovali so pri snemanju in soustvarjanju dokumentarca »Sound of the Surf«, napisali glasbo za soundtrack dokumentarca o zgodovini slovenskega stripa »Ko Črte Govorijo«, priredili glasbo za muzikal Briljantina in za TV in odrsko različico Kekca, njihovo glasbo pa je v svojem filmu »Izhod« uporabil režiser Dejan Babosek.

 

Bitch Boys trenutno snemajo svoj 5. in 6. avtorski album, ki bosta uradno izšla 2023 in 2024.

The Beetch Boys – Instrumental Surf Rock Pioneers from Slovenia | Facebook

Informacije o dogodku

Datum 17. marec, 2023

Začetek dogodka 19:00 CEST

Konec dogodka: 23:00 CEST

Lokacija: ORTO CLUB / KLUB

Telefon: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji