23. Orto FEST

30. marec, 2023

Description

  1. ORTO FEST

Od 30. 3. do 29. 4. 2023,

ORTO BAR, LJUBLJANA

 

ŽE 23. CELOMESEČNI MEDNARODNI KLUBSKI FESTIVAL

ORTO FEST OD 30. MARCA DO 29. APRILA 2023

 

Od 30. marca do 29. aprila 2023 bo v Orto baru v Ljubljani potekal že 23. mednarodni, največji klubski festival v Sloveniji, Orto Fest, ki je unikum v našem prostoru. V svoji zgodovini je gostil že več kot 700 glasbenih skupin in izvajalcev. Tudi letos bo Orto Fest žanrsko izjemno barvit, na njem pa bo  nastopilo kar 21 domačih in 11 tujih glasbenih izvajalcev, med njimi skupine Big Foot Mama, Dan D, Koala Voice, Paraf,Grč, Crvena jabuka, Slon in Sadež, Elvis Jackson, Niet,  Swallow The Sun, Avatarium, Metropolis ter druge.

 

Kaja Kosem iz KUD-a Bum bum banana, soorganizatorka, za prihajajoči Orto Festu pravi: »Tudi letos nam je uspelo pripraviti zdaj že kar 23. Orto Fest, ki je žanrsko morda še malce bolj pester, kot so bili prejšnji. Vesela sem, da je bil odziv nastopajočih skupin pozitiven in spodbuden ter se jim obenem vnaprej zahvaljujem za sodelovanje.

  1. Orto Fest je tako, kot vsi prejšnji, večdnevni praznik slovenske klubske glasbe pri katerem sodelujejo številna zveneča tuja glasbena imena. Poleg njih bodo tudi letos nastopili številni mladi upi in že uveljavljena imena slovenske glasbene scene. Mladi se tako lahko učijo od starih na istem odru, kar je navsezadnje zelo pomembno za razvoj glasbe v Sloveniji. To je tudi eden od glavnih ciljev Orto Festa kot valilnice mladih perspektivnih slovenskih glasbenih izvajalcev in skupin. Vzporedno želimo vzpodbujati tudi drugo delo na glasbenih prireditvah, ki je velikokrat bolj v ozadju in s tem hitro spregledano – tonsko delo, osvetlitev, promocija, sama izvedba dogodkov … Upamo, da bo letošnji Orto Fest deležen čim večje medijske pozornosti – s tem pa promocije nastopajočih skupin in klubske scene nasploh. Le-ta je pogosto kljub svoji kvaliteti zapostavljena in se zaradi tega mlade skupine ne morejo prebiti do javnosti. Tudi lani smo kandidirali na občinskem razpisu in odgovor še čakamo. Upamo, da bomo po 23-ih letih končno uspeli in nam bo tako izvedba letošnjega Orto Festa lažja.«

 

Otvoritvena koncerta že 23. Orto Festa v Orto Baru v Ljubljani v četrtek, 30. in v petek, 31. marca bosta pripadla sloviti domači rock zasedbi Big Foot Mama, v soboto, 1. 4., pa boste na odru lahko videli še eno izjemno slovensko rock skupino Dan D!

 

Drugi teden festivala se nadaljuje v torek, 4. 4. z domačima skupinama – rockerji Jet Black Diamonds in ska rockerji Smetnaki, v sredo, 5. 4. pa bo na oder stopil slovenski raper Vazz s svojim bandom. V četrtek, 6. 4., bosta nastopili slovenski zasedbi, funk rock blues skupina Batista Cadillac in rock skupina Masharik, naslednji dan, v petek 7. 4. pa hrvaške punk legende iz Reke Paraf in Grč. Drugi teden Orto Festa bo v soboto, 8. 4. zaključila domača indie rock skupina Koala Voice.

 

V nov, tretji teden Orto Festa, se bomo podali v torek, 11. 4. z kantavtorjem Robertom Petanom & The Rafters, naslednji večer, v sredo 12. 4. pa bo nastopila vsem znana zasedba Slon in Sadež. V petek, 14. 4.,  bodo občinstvo Orto Festa zagreli legendarni sarajevsko-zagrebški rockerji Crvena jabuka. V nedeljo, 16. 4. pa boste lahko videli poljske stone doomerje Dopelord.

 

Ortofestov četrti teden se bo začel v sredo, 19. 4. z domačima izvajalcema Samuel Blues in 3Tone, v četrtek, 20. 4. pa boste lahko uživali v UM & Kuna Freestyle Show. Petkov koncert 21. 4. bo pripadel domači punk rock crossover skupini Elvis Jackson, sobotni, 22. 4. pa slovenskim punk rockerjem Niet in indie rock ter post punk skupini Pavlov.

Peti, zadnji teden Ortofesta se bo nadaljeval v sredo, 26. 4., ko bodo na oder stopile kar tri skupine: dead doom skupina Swallow The Sun iz Finske, doom bend Avatarium iz Švedske in pa italijanski melodični doom black metalci Shores Of Null. Oder festivala bo v četrtek, 27. 4. pripadel domači rock’n’roll skupini Metropolis, v petek 28. 4. pa slovenski metal skupini Metalsteel. Zaključni koncertni večer letošnjega, že 23. Orto Festa, bo v soboto, 29. 4. z domačima skupinama, indie rock zasedbo Regen in rock skupino Plateau.

 

ORTO FEST ŽE 23 LET

 

Orto Fest je že 23. let namenjen vsem generacijam ljubiteljev kvalitetne glasbe, tudi tiste, ki pogosto nima prostora v medijih. Orto Fest se lahko pohvali s tem, da so na njem nastopili številni najpomembnejši domači izvajalci, kot tudi mnogi mladi in še neuveljavljeni, kar je za razvoj glasbene scene pri nas izjemno pomembno. Na njem ste doslej lahko videli tudi številna tuja imena, kot so Dirty Three, Clawfinger, Nashwille Pusy, At the drive in, Joe Cape, Agnostic Front, Cult of Luna, Antinowhere League, Theraphy, Toasters, Dead Moon, Fishbone, Hate Breed, Strung Out, Kill your Idols, Majke, Hladno Pivo, Urban&4, Rambo Amadeus, Dubioza Kolektiv, Psihomodo Pop, Massimo Savić, Jinx, Bambi Molesters & Chris Eckman, Partibrejkers, Dog Eat Dog, Zabranjeno pušenje, Divlje jagode, Hanson Brothers, The Toasters, Kud Idijoti, Mike Watt in številna druga. Če seštejemo obisk – v 22 letih je Orto Fest obiskalo že skoraj 100.000 ljudi, kar je za klubske razmere slovenskega formata izjemno lepa številka.

 

Orto Fest pa je specifičen tudi po temu, da poteka skoraj nepretrgoma mesec dni. Gre za povsem neodvisen festival, ki obstaja zdaj že 23. leto brez vseh subvencij in drugih finančnih pomoči. Da je festival kot tak velikega pomena tako za ljubljansko, kot tudi slovensko klubsko/glasbeno sceno, pričajo tudi letošnji nastopajoči.

 

Dodatne informacije o nastopajočih, ceni vstopnic in PREDPRODAJI za posamezne koncerte lahko preverite

na uradni spletni strani in spletni trgovini: www.orto-bar.com  pod zavihkom ORTO fest

 

Za vsa vprašanja in nagradne igre smo vam na voljo na info@orto-bar.com, akreditacije za izbrane dogodke sprejemamo do 15. 3. 2023

preko spletnega obrazca.  Hvala za vašo podporo in vljudno vabljeni.

 

 

 

 

 

 

 

Event Details

Date: 29. marec, 2023

Start time: 19:00 CEST

End time: 23:00 CEST

Venue: ORTO CLUB / KLUB

Phone: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji