Don Jovi tribute to BON JOVI/ ODPADE ZARADI BOLEZNI V SKUPINI!!!

ZARADI NENADNE BOLEZNI V SKUPINI KONCERT ODPADE! VPLAČANA KUPNINA BO VRNJENA NA VIR VPLAČILA.

28. december, 2023

Description

Zgodba Don Jovi se je začela konec leta 2022, ko si je Aleš po 20-ih letih zopet zaželel zaigrati na strune in zaslišati prvinski zvok električne kitare. Začutil je nostalgijo in si kupil poceni ponaredek Fender Stracocaster. Glasbo je nameraval preigravati ljubiteljsko, zgolj za svojo dušo, po klicu Dadi Daza, če bi postal kitarist pri cover skupini Don Jovi, se je pa to spremenilo. Najprej ga je z začudenjem vprašal kako ve, da je kupil kitaro, Dadi pa je odgovoril, da je to naključje in da o Aleševem nakupu kitare sploh ni vedel. Ko je Alešu postalo jasno, da se Dadi ne šali, je to vzel kot namig ”od zgoraj” ter privolil v sodelovanje. Skupaj s Tadejem Vasletom, Sandijem Černošo, Janezom Dagarinom, Mirom Hodjo ter Dadijem Dazem so začeli pridno vaditi, kot v najstniških letih. Fantje so po nekaj vajah že kar dobro zveneli, a so nekateri ugotovili, da bo potrebno vaditi več, kot so si v začetku predstavljali, in so zaradi pomanjkanja časa zapustili obetavne zametke Don Jovija.

 

Dago, Dadi in Aleš pa niso odnehali. Zgodbo so nadaljevali, spoznali so odličnega bobnarja, Izidorja Ivanoviča, ki je bil tehnično zelo dobro podkovan. V tistem času se jim je pridružil tudi klaviaturist Artur Schwartz, ki kot pianist morda ni dosegal virtuoznosti Iva Pogoreliča, je pa imel, za razliko od večine klaviaturistov, izrazito svoj, poseben, slog igranja. Ekipa se je med preigravanjem zimzelenih skladb skupine Bon Jovi zelo zabavala, vsak izmed njih je s svojim inštrumentom izvajal tudi dodatne elemente, ki jih v originalnih skladbah Bon Jovija ni bilo, manager pa je zahteval, da se čimbolj približajo originalnim posnetkom. Fantje so se trudili približati originalni glasbi Bon Jovija, pa vendar brez uspeha, morda so hoteli preveč …

 

Dadi in Aleš pa še vedno nista obupala, na zahtevo managerja sta zgodbo zastavila na novo. Po soočenju z izgubo članov, sta naletela na genialnega Boštjana Jariča, ki je k sreči takoj izrazil pripravljenost, da bo v novi ekipi Don Jovi igral bobne. Hkrati z Boštjanom se je ekipi pridružil tudi izvrsten basist Sergej Jereb in že po nekaj vajah je band zazvenel zares dobro. Ko se je skupini pridružil še klaviaturist in pevec Damir Kovačič, je bila ekipa popolna. Prav tako je bil z zvočno podobo skupine Don Jovi zadovoljen tudi manager.

 

Ta sreča pa ni trajala dolgo. Po nekaj uspešnih vajah je basist Sergej, na veliko žalost vseh, ugotovil, da mu sodelovanje v skupini Don Jovi vzame preveč časa. Razočarani fantje, ki kljub vsemu niso obupali, so se lotili iskanja novega basista. K sodelovanju so povabili, talentiranega glasbenika, Borisa Holešeka, ki je bil prava osvežitev za nastalo situacijo. Že na prvo vajo je prišel povsem pripravljen. Celoten repertoar, ki ga je preigravala skupina Don Jovi, je odigral praktično brez kakšne večje napake.

 

Ekipi je končno odleglo. Po nekaj ponesrečenih poskusih vzpostavitve skupine Don Jovi so končno sestavili trdno ekipo, ki skupaj z mnogimi oboževalci skupine Bon Jovi, na koncertih in ostalih dogodkih, podoživi nore občutke 80-ih in 90-ih let. Ta leta je definitivno zaznamovala glasba skupine Bon Jovi, enega izmed največjih rock bandov vseh časov. Prepričani pa smo, da bo glasba skupine Bon Jovi zaznamovala tudi generacije, ki prihajajo in se šele spoznavajo z neprecenljivo rock zapuščino teh glasbenih velikanov. Za ohranjanje glasbe Bon Jovi žive bo, s kvalitetnim preigravanjem njihovih največ uspešnic in avtentičnostjo od sedaj naprej skrbela tudi skupina Don Jovi.

ALEŠ ČADEŽ – kitara
DAVORIN DAVIDOVIĆ – DADI – vokal
BOŠTJAN JARIĆ – bobni
BORIS HOLEŠEK – HOLI – bas kitara
DAMIR KOVAČIČ – klavijature

 

 

Event Details

Date: 28. december, 2023

Start time: 19:00 CEST

End time: 23:00 CEST

Venue: ORTO CLUB / KLUB

Phone: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji