Ice on Fire, predstavitev albuma Pleši

5. maj, 2023

Description

Ice on Fire, novomeški punk rock bend, napoveduje koncert ob predstavitvi drugega albuma Pleši. Nanj vabijo vse željne plesa v tej nori sceni, ki ji rečemo svet. Fantje pravijo, da jih je ples vedno navdajal z občutkom sreče. Album dvanajstih skladb prepletajo zgodbe Amadeja, Johnnya, Nejca in Alexa. S poslušanjem njihovih zgodb potujemo od izgube prijateljstev, ponavljanja istih napak, spraševanja o družbi pa vse do novih zagonov, močnejše ljubezni in dognanja, da je čisto okej, če nisi vedno okej.
Kdaj? – 5. maj 2023 ob 20:00 uri
Kje? – Orto bar, Ljubljana, Grablovičeva 1.
Vstopnice: 12.00 eur (early bird), 15.00 eur (redna predprodaja), 18.00 eur (vrata).
Ice on Fire:
Ice on Fire je novomeška pop punk oz. punk rock skupina štirih fantov, ki svojo glasbo ustvarja v maternem jeziku. Johnny, Nejc, Alex in Amadej živijo bend štirih “bratov” in pravijo, da se se na odru počutijo nevarno svobodne. Bend je nastal že v njihovih srednješolskih letih (2013), na sceno pa se je prvič resno postavil leta 2018, ko so sami posneli in izdali album z naslovom “Dobro v Slabem”, preigrali lepo številko koncertnih odrov in ga leto kasneje izdali še kot live album “Dobro v Živo” (ŠVIC 2019). Nato se je zgodila prisilna pavza (Covid), a so bili na koncu le te pripravljeni. 2022 je bilo za bend prelomno, saj so takoj po izdaji prvega singla Odprto podpisali pogodbo z NIKA, nato pa izdali še dva singla: Zadnji Ples, ki je postal popevka tedna na VAL 202 in Po tankem ledu, ki je nominiran v rock kategoriji MAC awards 2023. V prvi polovici leta so nanizali okoli 20 nastopov, med drugimi tudi na Lampiončkih in na razprodanem Castle festivalu, v drugi pa so se zaprli v studio in nastal je drugi studijski album Pleši.
EMBER:
EMBER so štiričlanska slovenska glasbena skupina iz Šentjerneja in Brežic, ki ustvarja indie rock glasbo. Zasedbo sestavljajo frontman ter glavni pisec besedil Davor Vovko, kitarist Jakob Fifnja, bas kitarist Nejc Hodnik in bobnar Nik Švalj Pleskovič. EMBER je žerjavica, ki tli, tako kot v njih tli glasba zvočnih estetik že minulih in modernejših kulis. Februarja 2021 so na slovensko glasbeno sceno stopili z debitantsko skladbo Pepel, ki je bila v javnosti odlično sprejeta. Z njo so poželi uspeh na radijskih in televizijskih valovih, saj je bil Pepel največkrat predvajana skladba na radiu Val 202 v letu 2021. Sledil je izid drugega singla Sam, ki je bil prav tako izglasovan za popevko tedna. Trenutno so v fazi ustvarjanja svežega materiala.

Event Details

Date: 5. maj, 2023

Start time: 19:00 CET

End time: 23:00 CET

Venue: ORTO CLUB / KLUB

Phone: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji