Jon Börnœ

Entry Free!

24. november, 2022

Description

Jon Börnœ

 

O bandu:

Leto 2014 se je prevešalo v 2015, ko sta se Viktor Kastelic, basist z nekaj kilometrine v srednješolskih bandih in Gregor Deželak, samoučeči se kitarist, odločila, da je napočil čas za ustanovitev nove skupine. Pridružita se Gašperju Prusu, nekoliko bolj izkušenemu bobnarju, ki je enkrat na teden vadil v prostoru za vaje v »Detroitu«.

Pozitivno okolje »Detroita« in velik začetni zagon sta botrovala takojšnji usmeritvi v ustvarjanje avtorskih komadov. Že v sredini leta 2015 je band ugotovil da njihov nastajajoči zvok nujno potrebuje še eno kitaro in po kratkem iskanju se bandu pridruži Boštjan Paliska, visoko motivirani kitarist z novo energijo. Pod delovnim imenom banda »Cienfuegos« leta 2016 nastanejo prvi studijski demo posnetki. Vsekakor je bila to nujno potrebna izkušnja, nikakor pa posnetki ne zadovoljijo nobenega od članov. Po prvem javnem nastopu septembra 2016 v sklopu internega dogodka v »Detroitu« nastopi obdobje sprememb.

Po iskanju vokalista, menjavah bobnarjev, menjavah prostorov za vaje se nestanovitno obdobje konča v prostoru za vaje pod okriljem Boštjana Vajsa. Sodelovanje s tem odličnim slovenskim bobnarjem bandu spet podeli dodatno samozavest in vizijo za ustvarjanje nove glasbe. Po nekaj sestankih s Petrom Deklevo tudi on nekaj zazna v njih in pokaže pripravljenost sodelovati z njimi kot producent prvega albuma. Izbranih je 8 avtorskih komadov, novo ime banda pa je »Jon Bornoe«. Kitaristu Boštjanu so dodeljene vokalne zadolžitve in v aprilu 2021 pričnejo s snemanjem v studiu. Zvok tam dozori, kot tudi vse pesmi, ki dobijo popolnoma nov spin in zagon. Boštjan se celo tako preda svoji novi vlogi vokalista, da se po snemanju odloči svojo prvo ljubezen, kitaro, delno prepustiti novemu kitaristu Urošu Kušarju.

Torej, prvi studijski album z nazivom »Neither Aliens nor Strangers« je pripravljen za vzlet. Na njem lahko potujete v neskončnost vesolja, v škotskih višavjih raziskujete globine izgubljenih duš in se v pesmi Long Way Home poklonite nesmrtnim kreatorjem rock ‘n’ rolla. Nekateri v pesmih iz albuma čutijo vplive Guns ‘n’ Roses, drugi Iron Maiden, spet tretji Foo Fighters, večini pa se zdi da gre vseeno za zelo unikatno glasbo. Vpliv prej omenjenih velikih bandov ni presenetljiv, saj je to glasba s katero člani banda kot poslušalci in tudi glasbeniki živijo že desetletja. Verjetno največji potencial tega albuma je, da v njem vsak lahko najde vpliv svojega rock heroja, sporočilo posameznih pesmi pa interpretira na način, ki spodbuja razmišljanje z lastno glavo in ne daje moči lažnim prerokom. Mogoče se ta interpretacija lahko celo spreminja s časom, kar pomeni da so pesmi žive in vedno znova aktualne. Zakaj bi bili neznanci? Ne bodimo si tujci!

Event Details

Date: 24. november, 2022

Start time: 20:00 CEST

End time: 22:00 CEST

Venue: ORTO CLUB / KLUB

Phone: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji