Orto Fest 2023 – Dopelord

16. april, 2023

Description

Vstopnice 13 evrov v predprodaji, 16 an dan koncerta! Dobi se jih prek On-Parole na spodnji povezavi!
https://qr.page/g/58at0mqi8EX
Tickets 13 euro in presale, 16 on show day! You can get them through On-Parole on the link below!
https://qr.page/g/YFcowEq1Mx
Join the Dirty Skunks Stoner / Sludge / Post Metal / Doom / Drone mailing list
http://eepurl.com/cJrvr5
Ministrstvo za zdravje RS opozarja, da bo 16.4. 2023 Riffeater dogodek bolj masten od celotne fast food industrije. Vaša ušesa bomo zabelili s poljskimi težkokaloričnjaki Dopelord.
Morda band že poznate, saj so že igrali na Riffeaterju 2018? Ste jih morda videli v Tolminu 2019? No, če jih še niste popravite to… če pa ste, smo kar sigurni, da se spet vidimo!
Kdo so Dopelord? Če bi Black Sabbath, Pentagram, Sleep in Electric Wizard imeli divje razvratne orgije, ovite v dimno zaveso prepovedanih substanc ter začinjene z domačim lojem, potem bi bili poljski doomerji Dopelord njihov otrok. So počasna, težka zverina mamutskih proporcev, ki so na svojem psihadelično-obarvanem pohodu že od leta 2010. Leta 2012, po dveh letih intenzivnega kajenja marihuane, so izdali prvenec Magick Rites, svojo zvočno podobo pa so nadgradili leta 2014, ko so skadili še več substanc in izdali album Black Arts, Riff Worship and Weed Cult. Naslov tega albuma ni pustil prostora dvomom: kitare, uglašene na travo in distorzija, za katero niste vedeli, da obstaja, sta prepričala številne kritike, ne pa Dopelord samih, ki so vedeli, da niso še pobili vseh možganskih celic svojih oboževalcev. Zaprli so se v studio in januarja 2017 izdali eno izmed najboljših doom plat tega leta, Children of the Haze. Album so sproducirali v naftni vrtini, riffi na njem pa so tako težki, da so popolnoma izničili »yo momma« šale.
Najtežja riffovska karavana leta 2023 se bo ustavila v ljubljanskem Orto Baru, mi pa že komaj čakamo, da bomo skupaj fušali refren: »Uiii aaar d ćiiiildreeeen!«

Event Details

Date: 16. april, 2023

Start time: 19:00 CEST

End time: 23:00 CEST

Venue: ORTO CLUB / KLUB

Phone: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji