THE DUKES OF PRUNES-Tribute to Frank Zappa

29. junij, 2023

Cena: 12.00

Description

THE DUKES OF PRUNES

 

SAMO TURK kitara, vokal

ROK SOCZKA MANDAC kitara, vocal

ANDREJ MARINČIČ klaviature

ŽIGA FABBRO sax, vokal

BORIS HOLEŠEK bas

ALEŠ ZOREC – bobni

 

 

The Dukes of Prunes se je začel kot šolski projekt, ki sta ga dva člana, tedaj oba učitelja na koprski glasbeni šoli, ustanovila z namenom, da glasbo Franka Zappe približata tudi mlajšim generacijam. Več kot uspešen projekt je nato prerasel glasbeno šolo in se spremenil v udaren Zappa ex-teenage combo.

V letu 2023 se ob 30-letnici njegove smrti na odrih znova borijo proti svetu brez Zappe.

 

FRANK ZAPPA (1940-1993) je bil ena najpomembnejših glasbenih figur 20. stoletja. Ustvarjal, mešal in preskakoval je polja moderne klasične glasbe, psihadelične, fusion, jazz, rock in zgodnje programirane ter elektronske glasbe z občasnimi ekskurzi v vse ostalo. 

Zappovo glasbo poleg pestrosti odlikuje tudi obseg. Okrog šestdeset albumov za časa življenja, približno še enkrat toliko uradnih izdaj po smrti in nešteti bootlegi so pustili in še vedno širijo pečat v zgodovini glasbe.

Poleg tega se je Zappov glasbeni genij odražal v izjemni pestrosti besedil. Na prvi posluh zgolj humornih, v resnici pa izjemno pronicljivih in kritičnih, izhajajočih iz vsakdanjih bizarnosti. Zappa je v besedilih, pa tudi sicer, relativiziral vse. Predmet posmeha in kritike so vsi pripadniki in vse pripadnice človeške družbe. Tako ženske kot moški, črnci in belci, športniki, pivci piva, Francozi, najstniki, jazzisti in Jimi Hendrix. Zato je bil venomer tarča vseh »varuhov«: morale in enakosti, klasike, jazza in rock’n’rolla.

 

 

POSNETKI / RECORDINGS

 

Promo medley (Ljubljanski grad 2019)

Peaches En Regalia (Lent 2019)

Bamboozled By Love (Lent 2019)

Magic Fingers (2018)

City of Tiny Lites (Špital za prijatle 2019)

 

 

FACEBOOK

Event Details

Date: 29. junij, 2023

Start time: 19:00 CEST

End time: 22:00 CEST

Venue: ORTO CLUB / KLUB

Phone: +386 1 23 21 674

Email: info@orto-bar.com

Deli s prijatlji